Povijest

Djelatnost proizvodnje, prerade i trgovine poljoprivrednim proizvodima te proteinskom stočnom hranom razvila se u okviru odjela Tradinga, koji je poslovao u okviru Agrokora d.d..

S porastom obima poslova i roba, u prosincu 1996.g. Agrokor-trgovina d.d. izdvojila se kao zasebna tvrtka u okviru Agrokor koncerna.

Poslovanje Agrokor-trgovine od začetka je obuhvaćalo proizvodnju i distribuciju cvijeća (ishodišna djelatnost Agrokora), proizvodnju, preradu i trgovinu poljoprivrednim proizvodima te proteinskom stočnom hranom, trgovinu nerafiniranim i rafiniranim uljima, trgovinu i proizvodnju mesa i žive stoke te zadnjih godina vrlo značajnu trgovinu repromaterijalima za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju (gnojivo, sjeme i zaštitna sredstva).

Radi postizanja što efikasnijeg i produktivnijeg poslovanja u narednim godinama Agrokor-trgovina se transformirala u trading kompaniju razvijajući i prilagođavajući svoje poslovanje situaciji na svjetskom i domaćem tržištu , kako bi postala tržišni lider u trgovini burzovnim robama.