O nama

Agrokor-trgovina d.o.o. kao samostalna tvrtka u sustavu Agrokor koncerna posluje od 1996 godine i najveća je trading kompanija u Republici Hrvatskoj. Pametnim ulaganjima i pozicioniranjem na regionalnom tržištu, te kroz zavidnu suradnju sa vodećim Europskim i svjetskim trading kompanijama, Agrokor-trgovina učvrstila je lidersku regionalnu poziciju u trgovini na veliko.

Tvrtka kao regionalni lider ostvaruje zavidne godišnje prihode kroz trgovinu do 1 mil tona roba, a ključnim robama smatramo trgovinu proteinima, žitaricama, uljaricama, gnojivom te ostalim repromaterijalom za poljoprivredu, primarno sjemenom i zaštitom.

Ukupni ostvareni prihod u 2015. godini iznosi 1,696 milijarde kuna (224,5 mil EUR), što tvrtku pozicionira na No. 1 mjesto u Republici Hrvatskoj prema ukupnom prihodu u svojoj glavnoj djelatnosti (NKD46.21), te tvrtka pojedinačno drži udio od 44,82% tržišta RH*. Iako tvrtka ima samo 35 zaposlenika, uvjerljivo se nalazi na prvom mjestu od 131 konkurentske tvrtke u RH, te u 2015. godini bilježi 48,5 mil HRK prihoda po zaposelnom.

Kao regionalnu prednost posebno ističemo segment silosnih i skladišnih kapaciteta od preko 800.000 tona roba u Hrvatskoj i Srbiji, koji su pravilno raspoređeni  na području Republike Hrvatske u B. Manastiru, Boboti, Dardi,  Gradecu,  Ivanić Gradu,  Križevcima,  Popovači, Vinkovcima, Vukovaru i Zadru, te na području Srbije u Kikindi, Novom Miloševu, Ođacima, Uljmi i Zrenjaninu. Pored silosnih i skladišnjih kapaciteta, kao dodatnu regionalnu prednost ističemo naše pretovarne luke u Vukovaru i Zadru.

I u narednom razdoblju cilj Agrokor-trgovine je ostvarivanje daljnjeg rasta prometa roba te, što je još značajnije, učvrčivanje pozicije regionalnog lidera u trgovini burzovnih roba kao i jačanje poslovanja kroz kooperaciju i organizaciju proizvodnje, sinergiju sa domaćim proizvođačima, te trgovanje strateškim i drugim robama prema zahtjevima kupaca, sve naravno uz prilagođavanje potrebama tržišta.

Sa ponosom ističemo da tvrtka ostvaruje zavidan rast na izvoznim tržištima te je najveći izvoznik u Agrokor koncernu, što planira i ostati u nadolazećem razdoblju.

Prezentaciju kompanije preuzmite OVDJE